5 unelte care nu trebuie sa-i lipseasca niciunui instalator

5019
0
Share:

In meseria ta stii ca e important sa fii pregatit pentru diferite situatii, iar aceasta te ajuta sa poti rezolva rapid orice problema. Cu siguranta trusa ta contine deja utilul firez, setul de chei reglabile sau manometru de presiune. Dar daca vrei sa dai dovada de maxima eficienta, sunt cateva unelte care te vor ajuta sa termini orice reparatie repede si mai ales eficient.

Fie ca iti doresti sa iti usurezi munca de zi cu zi sau sa intampini orice proiect cu profesionalism dedicat, uneltele potrivite te ajuta mai mult decat sa iti faci doar treaba. Pentru un instalator implicat, ele devin de nelipsit.

Ti-am pregatit o lista cu 5 unelte de mare ajutor la orice reparatie. Citeste in continuare ce trebuie sa contina trusa ta, ca sa sa fii sigur ca vei rezolva orice problema rapid si sigur.

1. Dispozitiv de taiat tevi

Mult mai folositor decat clasicul fierastrau, acesta te ajuta sa tai orice teava cu minim de efort si maxima precizie. Mai mult, il poti folosi si pentru a ajunge la tevile din spatiile foarte mici sau inguste. Astfel, nu doar ca vei reduce timpul de lucru, dar vei realiza o reparatie precisa de indata. Pentru a te folosi cat mai mult de aceasta unealta, alege una cu prindere ajustabila pentru tevi groase si nu din plastic.

2. Clupa de filetat

Una dintre uneltele care te vor scuti extrem de mult timp si care te vor ajuta sa fii pregatit in orice situatie. Foloseste clupa de filetat electrica pentru a realiza rapid filetele potrivite pentru orice dimensiune a tevii.

Pentru cele mai bune rezultate, fixeaza menghina suport la o distanta de 10 cm de capatul tevii, iar cu o miscare de impingere sus – jos fixeaza teava intre cutitul prismatic si surubul de strangere. Pentru tevile scurte, foloseste dispozitivul de strangere cu nipluri. Astfel, nu ramane loc de eroare sau posibilitatea de a rupe filiera in timpul lucrarii.

3. Debavuratorul

Nu e doar o unealta indispensabila, ci un ajutor de nadejde pentru orice instalator. Foloseste-l pentru a curata acele de span in urma taierii tevilor. Curata mereu buza tevii interioara si exterioara, pentru a reduce riscul de accidente nedorite atunci cand instalezi tevile sau le transporti. Profesionistii sunt mereu atenti la regulile de siguranta.

4. Masina de roluit

O masina pe cat de compacta, pe atat de utila pentru diferite instalatii sau reparatii. O poti folos atat pe un banc static, cat si mobil, si reprezinta un ajutor precis si extrem de eficient. Cilindrii dispusi apropiat permit o imbinare perfecta a tevilor proaspat taiate.

Utilizeaza cu incredere masina de roluit pentru a realiza santul perfect, fara a deforma capatul tevii pentru o potrivire perfecta. Cu role interschimbabile cu dimensiuni intre 1 si 12 toli, asigura redeformare si rezistenta maxima.

5. Dispozitivul de indoit tevi

In cazul in care nu ai deja, aceasta e o unealta versatila care completeaza eficienta celor de mai sus si te ajuta sa termini orice instalatie repede. Indiferent de nevoia pe care o vei intalni, aceasta e cea mai usoara metoda de a-ti pregati tevile cu dimensiunea potrivita.

Chiar daca ai folosit taietorul ajustabil, se prea poate ca teava sa nu se potriveasca datorita spatiului mic sau ingust. Foloseste-l pentru a le indoi cu putin efort si a le aduce la forma potrivita.

Accesorii pentru instalatori dedicati

Pe langa aceste unelte ce te ajuta sa fii un adevarat profesionist, sunt binevenite si accesoriile pentru repararea instalatiilor sanitare. Foarte des apar aceste nevoi de reparatii, iar clientii va vor multumi negresit pentru o treaba rapida. In acest caz, mai adaugam in trusa si banda de legat din teflon, chitul instalatorului, siliconul si grundul de PVC.

De asemenea, foarte utile mai ales cand trebuie sa curatati instalatia sau sa retusati marginile tevilor proaspat taiate, sunt pila de metal si smirghelul.

Acum ca ti-ai alcatuit o trusa completa, vei putea raspunde cu incredere oricaror nevoi sau reparatii. Uneltele de mai sus sunt cele care te vor ajuta sa termini treaba mai repede, mai bine si mai ales cu precizie. Clientii cu siguranta vor fi multumiti!

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.