Ce trebuie sa stii despre incaltamintea de protectie si cum sa o alegi

Share:

Indiferent de mediul in care lucrezi, trebuie sa te protejezi folosind echipamente de protectie, astfel incat munca sa fie terminata fara evenimente neplacute. Casca, vesta reflectorizanta, manusi sau bocanci, toate aceste accesorii ne ajuta sa ne facem treaba in cele mai bune conditii.

Incaltamintea de protectie este esentiala in orice tip de munca, iar alegerea unui anumit tip trebuie sa fie in concordanta cu tipul de munca pe care il prestam:

  1. Bocanci protectie – cel mai eficient tip de incaltaminte. Indiferent daca lucrezi pe santier sau renovezi lucruri in gospodarie, esti in siguranta folosind acest tip de protectie pentru picioare.
  2. Pantofi protectie – esentiali in orice tip de munca. Deoarece sunt mai usori decat bocancii, permit o mai mare libertate de miscare. Un alt avantaj este pretul mai redus al acestora fata de bocanci.
  3. Sandale – perfecte pentru mediile de lucru cu temperaturi ridicate. Acestea permit piciorului sa respire si ofera protectia necesara.
  4. Cizme – Cizmele pot fi folosite cu incredere in medii de lucru care nu permit folosirea bocancilor sau a pantofilor. Daca trebuie sa lucram in apa, noroi, uleiuri sau grasimi, atunci putem apela cu incredere la aceste mijloace de protectie. In cazul in care lucram la temperaturi scazute, putem folosi cizme cu blana. De asemenea, cizmele electroizolante asigura protectia impotriva electrocutarii.
  5. Incaltaminte alba – acest tip de protectie este folosit in medii aseptice precum spitalele sau farmaciile. Incaltamintea asigura protectia purtatorului, dar si a spatiilor, acestea neputand fi contaminate.

Inainte sa achizitionam orice fel de tip de incaltaminte de protectie, trebuie sa luam in calcul mediul de lucru in care vor fi folosite. Astfel, lucrurile pe care trebuie sa le luam in considerare sunt:

  1. Confortul – Indiferent de tipul de incaltaminte ales, acestea trebuie sa fie confortabile. Lipsa confortului ingreuneaza munca si poate duce la rani ale piciorului. Asadar, probeaza mai multe modele pana il gasesti pe cel potrivit pentru piciorul tau.
  2. Durabilitate – Unul dintre indicile la care putem sa ne uitam este garantia produsului. Cu cat este mai mare, cu atat incaltamintea trebuie sa fie mai durabila. Trebuie sa luam in calcul si materialul din care este construita, deoarece, in functie de mediul de lucru, incaltamintea poate fi supusa unui nivel diferit de stres.
  3. Bombeul – Verifica daca incaltamintea dispune de un bombeu. In functie de mediul de lucru, bombeul este un aspect important care trebuie luat in calcul. Daca lucrezi in medii in care exista pericolul caderii unor obiecte, bombeul este necesar pentru protejarea piciorului. Acesta poate fi din metal sau dintr-un alt material rezistent.
  4. Lamela de protectie in talpa – daca lucrezi in constructii sau alte domenii cu deseuri ascutite pe jos, poate fi utila incaltamintea dotata cu o lamela de protectie in talpa. Ea poate fi metalica sau din material compozit pentru a face incaltamintea mai usoara.
  5. Rezistenta la apa – Daca petreci mult timp afara, sau in mediul in care lucrezi este multa apa, incaltamintea rezistenta la apa este obligatorie.

Astfel, incaltamintea de protectie este importanta indiferent de mediul de lucru. Fie ca trebuie sa te protejezi de obiecte care cad, taieturi sau perforari, incaltamintea de protectie te va ajuta sa termini lucrul fara incidente. De asemenea, acest tip de incaltaminte ajuta si la protectia impotriva electricitatii, previne alunecarile si oboseala, si protejeaza impotriva vremii.

Foloseste ghidul de mai sus pentru a alege incaltamintea potrivita pentru tine, pentru a lucra in siguranta!

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.