Ghid: Cum sa alegi un aspirator industrial

1526
0
Share:

Daca ai un spatiu mare care trebuie curatat, indiferent daca este o hala, o cladire de birouri sau o incapere pentru depozitare, un aspirator industrial este perfect pentru tine.

Pentru a alege aspiratorul potrivit pentru nevoile tale, sunt cateva intrebari pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a face o achizitie:

1. Ce trebuie sa cureti cu aspiratorul industrial?

Inainte sa achizitionezi un aspirator industrial, trebuie sa ai in vedere exact ceea ce vei avea de curatat. Fie ca e vorba de praf sau particule mai mari, zone cu mai mult lichid sau materiale periculoase, raspunsul la aceasta intrebare te va ajuta in procesul de selectare a unui aspirator.

2. Unde trebuie sa cureti cu el?

In ceea ce priveste raspunsul la aceasta intrebare, sunt 2 tipuri de aspiratoare:

  • Curatenia in interior
  • Curatenia in exterior

Aparatele pentru curatenia in interior, birouri, hoteluri sau scoli, sunt facute pentru a putea curata suprafete mai mari. Acestea combina avantajele extragerii prin pulverizare cu forta mecanica de curatare a periei, economisind timpul de lucru.

Aparatele pentru curatenia din zonele exterioare au un consum redus si un randament mare. Acestea au o capacitate mare de colectare si se pot manevra usor.

3. Vei folosi aspiratorul in mod continuu sau nu?

In cazul in care locul necesita o curatare permanenta, aspiratorul fiind folosit in acelasi timp cu alte instrumente care deservesc productiei, atunci se recomanda un aspirator alimentat de motor trifazat.

Daca aspiratorul va fi folosit dupa terminarea programului de lucru, pentru curatenia in spatiul de lucru, atunci un aspirator alimentat de un motor universal este suficient.

4. De ce capacitate ai nevoie?

Estimeaza capacitatea sacilor de care o sa ai nevoie odata ce o sa incepi sa cureti cu aspiratorul. In cazul in care sacii acestuia sunt prea mari, se pierde din eficienta aparatului. In cazul in care sacii sunt prea mici, acestia necesita schimbati des, lucru care va face aspiratorul ineficient in ceea ce priveste timpul de curatare.

5. De ce fel de filtre ai nevoie?

Daca locul care trebuie curatat are norme stricte de curatenie, atunci trebuie sa iei in considerare si filtrele aspiratorului.

Acestea pot fi filtre HEPA, care curata 99.97% din particule, pana la o marime de 0.3 microni, sau filtrele ULPTA, care curata 99.999% din particule, pana la o marime de 0.12 microni.

6. Vei avea nevoie de accesorii pentru aspirator?

Daca spatiile care trebuie curatate sunt in locuri greu accesibile, atunci trebuie sa iei in considerare un aspirator compatibil cu accesoriile de care ai nevoie (capete de curatare, tub telescopic, etc.).

7. De ce putere de functionare ai nevoie?

O caracteristica a motorului, aceasta se masoara in Watti si reprezinta capacitatea aspiratorului de absorbtie a unui volum cat mai mare de praf intr-un timp cat mai scurt. Modelele simple si cele mai intalnite pe piata au o putere de functionare de mai putin de 800W, iar modelele mai puternice ating puteri mai mari de 1000-1200W.

Un model industrial poate ajunge si la 1500W, care poate consuma 1.5kW pe ora. Astfel, stiind cat se percepe pentru fiecare kW consumat, se poate face un calcul simplu pentru cat vei avea de platit pentru intretinerea spatiului tau.

8. De ce e importanta clasa energetica in alegerea ta?

Clasa energetica reprezinta factorul principal al consumului unui aparat electric si se noteaza cu litere de la A la G. Clasele sunt ordonate in ordine crescatoare in functie de modul in care folosesc energia intr-un mod cat mai eficient.

Aspiratoarele din Clasa A sunt cele mai indicate pentru achizitie, consumand mai putini watti decat aspiratoare similare din celelalte clase. Atunci cand alegeti un aspirator industrial pentru spatiul vostru, cautati unul care apartine clasei A.

9. Poti regla viteza?

Alege un aspirator caruia poti sa ii reglezi viteza dupa preferintele tale. Uneori munca este terminata mai repede si mai eficient cu viteze de lucru mai mari.

10. Din ce este construit aspiratorul?

Avand in vedere ca aspiratorul pe care il vei achizitiona este pentru un spatiu industrial si necesita un volum de munca mai ridicat, alege un aspirator construit din materiale puternice. Evita plasticul slab si alege un aspirator construit pentru un timp indelungat de lucru, din materiale calitative si puternice.

Raspunde la intrebarile de mai sus atunci cand esti in cautarea unui aspirator pentru un spatiu industrial si alege-l pe cel potrivit pentru spatiul si nevoile tale.

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.