Cum sa construiesti o magazie de gradina pentru unelte

Share:
ghid: cum sa construiesti o magazie de unelte

In cazul in care folosesti un numar mare de unelte in gradina ta, probabil stii deja ca ele ajung sa ocupe un spatiu destul de mare in casa, gradina sau in garajul tau. In plus, pentru a le feri de rugina, acestea nu pot fi lasate afara sau intr-un loc deschis.

Pentru a putea sa iti organizezi uneltele ai nevoie de un loc special, unde sa fie atat accesibile, cat si protejate. Astfel, o magazie de unelte este o idee excelenta si extrem de utila pentru gradina ta.

Daca te hotarasti ca o astfel de magazie este ceva ce ai nevoie, nu iti face griji, poti chiar tu sa o construiesti, fara sa ai nevoie de unelte complicate sau de mult timp. Cu putina rabdare si ajutorul nostru, in cateva zile vei avea o magazie care te va ajuta sa iti mentii gradina curata si ordonata.

Pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a crea o magazie

Pasul I

Primul pas pe care trebuie sa il urmezi este asezarea. Trebuie sa alegi un loc apropiat de gradina, unde sa ai acces usor la toate unelte de care vei avea nevoie.

In plus, este important si sa ai deschidere catre toate laturile viitoarei magazii, astfel incat sa poti sa repari eventualele defecte ale acesteia. Sa nu uitam si de eventualele facilitati de care ai nevoie in aceasta magazie. De exemplu, daca doresti sa iti instalezi si un sistem electric, magazia va trebui sa fie apropiata de catre circuitul electric principal pe care il folosesti.

Pasul II

In al doilea rand, trebuie sa iti alegi materialele si sa stabilesti dimensiunile. Acestea trebuie sa fie rezistente (in special podeaua pe care o vei folosi) si adaptate dimensiunilor pe care doresti sa le oferi magaziei.

In mare parte vei avea nevoie de placi de lemn puternice, care sa poata sustine o greutate ridicata, dar si de grinzi de sustinere la fel de stabile.

Peretii si acoperisul vor fi formati din cateva bucati de lemn de conectare si placaje din acelasi material. Acestea vor servi si ca schelet al viitoarei tale magazii, schelet pe care urmeaza sa iti asezi rafturile in functie de preferintele tale. La final vei avea nevoie de alte panouri de lemn pentru construirea acoperisului.

Pasul III

Odata cei ai stabilit dimensiunile si materialele folosite, poti sa incepi construirea magaziei.

In primul rand, trebuie sa ii construiesti fundatia, astfel incat magazia sa fie ridicata deasupra solului. Acest pas este necesar pentru a evita umezeala de sub podea.

Pentru a incepe, trebuie sa nivelezi pamantul si sa sapi 4 gauri a cate 30 cm adancime. In acestea vei aseza 4 grinzi de lemn in pozitie verticala, astfel incat sa ramana la 10 cm la nivelul solului.

Dupa acest pas, uneste cele 4 grinzi cu niste bucati conectoare, fie de lemn, fie de metal. Iti recomandam ca si acestea sa fie destul de solide, astfel incat sa sustina greutatea totala a magaziei.

Vei finaliza podeaua, odata ce vei aseza placile intre bucatile conectoare. Pentru asta te poti ajuta de o bormasina sau de o surubelnita electrica.

Pasul IV

Urmatorul pas este construirea peretilor magaziei. Iti recomandam sa incepi cu peretele din spate, astfel iti va fi si mai usor sa asezi peretii laterali, ajutandu-te de cel din spate.

Pentru construirea acestora, trebuie initial sa ii asamblezi separat, urmand sa ii prinzi de podea odata ce ii finalizezi. Pentru peretele din spate aseaza doua placi de lemn, pe care sa le prinzi intre ele cu bucati conectoare, exact ca cele folosite anterior.

Dupa ce peretele e finalizat, ataseaza-l de podea cu ajutorul unor coltare metalice. Pentru a aduce placile la dimensiunile dorite, iti recomandam una dintre uneltele prezente pe site-ul nostru, precum un fierastrau electric.

Pentru peretii laterali trebuie sa urmezi aceiasi pasi, cu mentiunea ca acesti pereti vor fi mai putin lati decat ceilalti pereti.

Peretele frontal, va avea insa o particularitate aparte fata de celelalte, acesta fiind, desigur, usa. Pentru aceasta va fi nevoie sa lasi un spatiu gol intre placaje in care o vei monta, ajutandu-te de doua balamale metalice.

Pasul V

Acoperisul este ultima etapa pe care trebuie sa o parcurgi. Acesta e deosebit de important, deoarece iti ofera protectie impotriva ploii sau a soarelul puternic.

Dupa ce termini restul magaziei, aseaza pe laturile de sus a peretilor 10 conectori de lemn, care sa iasa in exterior cu cel putin 10 cm. Pe acestea vei aseza placi de lemn care sa acopere in totalitate suprafata acoperisului. Pentru o protectie ridicata foloseste si o solutie hidroizolanta, care sa impiedice inundarea sau distrugerea lemnului de catre apa.

La final, pentru a oferi un aspect mai placut, foloseste lac sau vopsea pentru a acoperi suprafata magaziei.

Concluzie

Munca in gradina ta necesita atat pasiune si rabdare, cat si organizarea excelenta a tuturor uneltelor folosite. O magazie de scule va rezolva multe dintre probleme pe care le-ai avut anterior si iti va micsora semnificativ timpul pierdut. In plus, o sa ai tot timpul la indemana unealta potrivita pentru fiecare activitate.

Sa nu uitam ca magazia ta poate fi personalizata potrivit nevoilor tale. Astfel, daca gradina ta este mica si nu ai o multitudine de unelte, poti sa iti adaptezi dimensiunile exact dupa dorintele tale. Oricat de mica sau mare e pasiunea ta pentru gradinarit, magazia iti va veni in ajutor si nu vei fi dezamagit de beneficiile pe care ti le aduce.

Speram ca articolul ti-a fost folositor si te asiguram ca poti chiar tu sa iti construiesti o ”camera” pentru uneltele tale. Tot ce ai nevoie e putina rabdare, precizie si uneltele potrivite. Spor la treaba!

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.