Cum sa iti alegi masina de gaurit + Top 5 recomandari

8868
1
Share:

Daca esti in cautarea unei masini de gaurit, indiferent daca este pentru munca zilnica sau pentru reparatii prin gospodarie, trebuie sa o alegi cu grija pentru a fi perfecta pentru nevoile tale.

Astazi vrem sa te ajutam sa alegi produsul potrivit, dotat cu functiile de care ai nevoie. Asa ca poti consulta lista de mai jos ca sa-ti faci o idee dupa ce trebuie sa te uiti atunci cand vrei sa iti cumperi o masina de gaurit:

1. Greutatea masinii poate sa varieze intre 1 si 3 kilograme. Manevrarea masinii poate fi mai usoara sau mai grea, in functie de greutatea acesteia. Cu cat o masina de gaurit este mai usoara, cu atat se poate manevra si transporta mai usor.

Punctul slab in acest caz este greutatea cu care se obtine o pozitie stabila in timpul lucrului. In cazul in care cauti o masina de gaurit rotopercutoare, trebuie sa iei in considerare si greutatea, deoarece inertia creata prin apasare se scade din forta de apasare.

2. Manevrabilitatea consta in usurinta de folosire a masinii de gaurit. Cauta o masina pe care poti sa o manevrezi usor, si, daca se poate, care are un maner auxiliar. Acesta ofera o priza mai buna si o stabilitate imbunatatita. De asemenea, poti sa ai un control mai bun asupra unghiului de gaurire.

3. Viteza de gaurire poate varia de la 300-400 RPM pana la 1200-1500 RPM. Aceasta conteaza in functie de materialul pe care doresti sa il gauresti. Pentru materiale dure si diametre mari la gauri, numarul rotatiilor trebuie sa fie minim. Betonul, lemnul dur sau otelul se pot gauri cu 1000 RPM sau mai putin. Vitezele mari sunt recomandate pentru gauri inguste sau atunci cand materialul este moale.

4. Tensiunea alimentarii poate varia intre 6 si 36 V curent continuu (bormasini cu acumulator) si 230 V/50Hz pentru bormasinile cu cablu. Tensiunea determina puterea unei masini de gaurit si este importanta in functie de tipul de lucru pe care trebuie sa-l faci.

Pentru reparatii usoare in gospodarie, gauri in lemn, masinile de gaurit cu tensiune electrica mica – cele cu acumulator – sunt indicate. In cazul in care volumul de lucru este mai mare, gauri in beton sau obiecte metalice, atunci bormasina potrivita este cea cu alimentare la reteaua electrica.

5.Acumulatorul si aria de munca sunt importante pentru masinile de gaurit cu baterii. Acumulatorul faciliteaza munca departe de o sursa de putere, fiind important in momentul in care lucrarea nu este situata langa o astfel de sursa

Acum ca stii dupa ce trebuie sa te uiti cand alegi o masina de gaurit, incearca unul dintre modelele din top 5 recomandari masini de gaurit facute de noi:

1. Masina de gaurit cu acumulator 18V Li-Ion DED7883-Li

Dispune de o functie de gaurit si insurubat si atinge o viteza de 1500 rpm. Avand o greutate de 1,5 kilograme, este usor de manevrat si acumulatorul Li-Ion 18V de 1,3 Ah ii ofera puterea necesara. Incarcarea se face rapid si cuplul maxim este de 20 Nm.

2. Masina de gaurit 550W FERM PDM1051

Dispune de 2 functii: gaurire si gaurire cu percutie. Este destinata pentru gaurirea lemnului, otelului, a materialelor plastice sau pentru gaurirea cu percutie a zidariei si betonului. Cu o greutate de 1,8 kilograme si cu un maner lateral reglabil, este usor de manevrat. Performantele optime se datoreaza controlului vitezei si limitatorul de adancime, care ofera o precizie sporita.

Intregul pachet contine bormasina electrica, manerul lateral, limitatorul de adancime si cheia mandrina. Puterea de alimentare este de 500W si viteza de functionare este de pana la 3000 rpm. Diametrul maxim pentru burghiul de lemn este de 25 mm, pentru cel de beton este de 13 mm si pentru cel de otel este de 10 mm.

3. Masina de gaurit si insurubat cu acumulator 18V 1.5Ah FERM CDM1114S

Bormasina este dotata cu 2 viteze care se pot seta mecanic, una fiind pentru gaurire si una pentru insurubare. Cuplul maxim este de 38 Nm iar pentru o insurubare precisa, masina are 24 de setari de cuplu. Pentru gaurire viteza este mai mare, iar gaurile se fac fara probleme. Incarcarea completa a acumulatorului dureaza 60 de minute si echiparea cu led asigura precizia in timpul muncii.

4. Masina de gaurit 710W DWD112S De Walt

Avand o greutate de 1,8 kilograme si un maner acoperit cu cauciuc, ofera un confort maxim in timpul utilizarii. Dimensiunea, greutatea si echilibrul au fost proiectate pentru ca aceasta masina de gaurit sa poata fi operata cu o singura mana.

Este ideala pentru prelucrarea lemnului sau a metalului, cu gauri mici in lemn sau foaie de tapla. Burghiul se poate schimba usor datorita mandrinei rapide de 10 mm. Vitezele pot fi schimbate pentru un control constant al turatiei.

Puterea nominala este de 701 Wati, iar cuplul maxim este de 10.9 Nm. Turatiile in gol ajung pana la 2500 rpm, iar capacitatea mandrinei este de 1-10 mm. Diametrul de gaurire este de 25 mm in lemn si de 10 mm in otel.

5. Masina de gaurit 770W D21441 DeWalt

Cu o greutate de 2,2 kilograme si o putere nominala de 770 Wati, este ideala pentru aplicatii ultra profesionale de gaurire in prelucrarea otelului. Dispune de performante imbunatatite de gaurire datorita sitemului de ventilare a motorului, si de o cutie de transmisie cu 2 viteze pentru un cuplu mai mare.

Ergonomia este imbunatatita datorita carcasei din polimer a cutiei de viteze, iar ambreajul cu rulmenti ofera utilizatorului un control mai bun. Capacitatea mandrinei este de 1,5-13 mm si cuplul maxim este de 40/20 Nm.

Diametrul maxim de gaurire in lemn este de 35 mm si cel de gaurire in otel este de 13 mm. Durata de viata este prelungita datorita suportului pentru bobina, iar designul nou al cutiei de viteze ofera o perioada mai indelungata de folosire.

Urmareste pasii de mai sus si alege masina de gaurit potrivita pentru nevoile tale!

Share:

1 comment

  1. Constantin 21 aprilie, 2020 at 21:15 Comentariu

    Buna ziua! Eu am ales bosch! E mic, puternic și confortabil. Am renovat cu ea doua acoperisuri de cate 30 de mp. Sunt foarte mulțumit de puterea ei și de durata acumulatorului care m-a ținut cam jumătate de zi la dat gauri si infiletat șuruburi în caroiaj. Este un produs foarte bun,trece de la modul înșurubare la găurire foarte ușor, cu o putere mare de parcă zici că este alimentată cu cablu. Foarte util la casa omului. Recomand!

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.