DIY: Cum sa iti retapitezi canapeaua

10492
1
Share:

Canapeaua, indiferent de locul pe care il are in casa, este o piesa importanta de mobilier. Oaspeti, prieteni sau familie, toti se aseaza pe ea, iar daca ai animale de companie, aceasta se poate deteriora si mai usor. Din cauza uzurii sau a zgarieturilor, tapiteria trebuie inlocuita.

Ce faci in momentul in care tapiteria de pe canapea prezinta urme de uzura? Poti sa o duci la o firma care se ocupa de retapitare sau poti sa o retapitezi chiar tu.

Poti urma pasii de mai jos pentru o retapitare simpla, ce implica costuri minime:

  • Primul pas este indepartarea tapiteriei vechi. Scoate toate piesele canapelei si desprinde capsele care tin tapiteria pe canapea. Foloseste un cutit pentru a le scoate fara prea mult efort. Ai grija sa nu rupi tapiteria veche, pentru ca iti va folosi la pasul urmator.
  • Pasul doi este pregatirea unei tapiterii noi. Daca ai cunostinte de croitorie, poti sa le pui in practica si sa copiezi modelul tapiteriei vechi. Daca nu, du materialul vechi impreuna cu cel nou unui croitor si problema e ca si rezolvata. Alege un material placut la atingere, dar si vizual, care sa se potriveasca cu restul elementelor din incapere.
  • Urmatorul pas este reconditionarea canapelei. Vei avea nevoie de un capsator pneumatic, electric sau mecanic, in functie de complexitatea lucrarii, pentru a prinde materialul nou de canapea. Intinde materialul peste suprafata canapelei si, folosind capse speciale pentru lemn, capseaza elementele de tapiterie. Ai grija ca aceasta sa fie bine intinsa, pentru a nu se forma cute. Daca observi formarea unor cute, poti sa desprinzi capsele si sa o iei de la inceput.

Alege locul potrivit pentru canapeaua retapitata si bucura-te alaturi de familie si prieteni de noua piesa de mobilier!

Procesul este unul simplu, fiind nevoie doar de cateva ore pentru a-l duce la bun sfarsit. Ceea ce va dura mai mult este pregatirea materialului nou, in functie de timpul tau sau al croitorului.Iti dorim spor la treaba!

Share:

1 comment

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.