Idei de proiecte de realizat in atelier – Partea a II-a

Share:
idei de proiecte de realizat in atelier

Stim ca va place sa lucrati mult in atelier, mai ales acum ca stati acasa. Sa nu uitam ca prelucrarea lemnului este unul din cele mai frumoase hobby-uri, deoarece puteti crea o multitudine de obiecte si ca este o modalitate excelenta de a va petrece timpul acasa, va puteti redecora casa si, de ce nu, sa faceti cadouri handmade pentru cei dragi.

Asa ca, dupa cum am promis, v-am pregatit un al doilea articol cu idei de proiecte din lemn pe care le puteti face in atelier:

Masa pentru gradina

Daca dispuneti de o gradina, cu siguranta va doriti sa o amenajati pentru a va bucura in totalitate de ea. O masa din lemn este unul din lucrurile pe care oricine ar trebui sa le aiba in gradina.

Scule si unelte de care aveti nevoie pentru a realiza acest proiect

Materiale necesare

 • Lemn
  • 4 buc. 10 cm x 10 cm cu o inaltime de 1 m
  • 4 buc. 1 m x 10 cm
  • 4 buc. 40 cm x 10 cm
  • 10 buc. 60 cm x 10 cm
  • un placaj sau o bucata subtire de ciment, care va reprezenta masa propriu-zisa
 • Lac pentru lemn / Vopsea
 • 20 de coltare pentru lemn

Pasi de urmat

 1. Stabiliti dimensiunile mesei pe care doriti sa o construiti si adaptati dimensiunile lemnului pe care o sa il folositi pentru aceasta. Noi va oferim niste masuri pentru o masa normala, dar va puteti juca cu dimensiunile cum doriti.
 2. Asezati doua picioare si uniti-le cu unul din cele patru lemne de 40 cm x 10 cm. Fixati-le cu cuie sau suruburi, folosindu-va de coltarele mai sus amintite. Incearcati sa prindeti acestea in jumatatea inferioara a picioarelor, dar retineti ca aici va fi asezat raftul mesei. Pozitionati-le la o inaltime potrivita pentru voi. Repetati acelasi proces si pentru celelalte doua picioare.
 3. Prindeti cele doua perechi de picioare laolalta ajutandu-va de doua dintre bucatile de lemn de 1 m x 10 cm. Folositi-va aici tot de coltarele amintite anterior. Urmand aceleasi principii, atasati bucatile ramase in aceeasi ordine. Acestea le asezati fix in partea de sus a picioarelor, pentru a oferi o stabilitate mai buna mesei propriu-zise.
 4. Prindeti bucatile mai mici de cele doua bucati lungi care tin la un loc fiecare pereche de picioare. Acestea vor forma un raft la baza mesei unde poti aseza diverse lucruri. Fixati aceste lemne, folosindu-va de suruburi sau cuie.
 5. Pe rama de lemn formata deasupra puteti lipi orice doriti. Fie o bucata de lemn mai mare, fie un placaj sau o bucata subtire de ciment.
 6. La final puteti lacui sau vopsi masa pentru a fi mai rezistenta si pentru a se potrivi mai bine cu gradina.

masa pentru gradina

Masa din lemn pentru gradina

Sursa: Pinterest

produse recomandate

Banca pentru gradina

Pentru a avea ”setul complet”, ne-am gandit sa va oferim niste idei cum puteti face si o banca pentru gradina, pe langa masa.

Scule si unelte de care aveti nevoie pentru a realiza acest proiect

Materiale necesare

 • Lemn:
  • 4 buc. 50 cm x 20 cm
  • 4 buc. 45 cm x 25 cm
  • 1 buc. 130 cm x 40 cm
  • 4 buc. 140 cm x 40 cm
 • Lac pentru lemn / Vopsea

Pasi de urmat

 1. Pentru inceput trebuie sa hotarati dimensiunile bancii, urmand ca dupa aceea sa stabiliti cum puteti asambla picioarele, aici puteti folosi dimensiunile pe care vi le oferim noi sau sa le stabiliti in functie de dorintele voastre.
 2. Asamblati picioarele bancii. In primul rand este important sa faceti doua perechi de picioare in oglinda. Pentru o asemenea pereche trebuie sa asezati doua bucati solide de lemn de 50 cm x 20 cm si sa le uniti cu doua dintre bucatile de 45 cm x 25 cm. Una dintre acestea va veni in partea superioara a picioarelor si una in jumatatea inferioara. Puteti sa folositi suruburi sau cuie pentru fixarea lor.
 3. Dupa ce ati terminat cele doua perechi de picioare, uniti-le folosind bucata de 130 cm x 40 cm. Aceasta va fi piesa care va sustine greutatea, deci este important ca aceasta sa fie rezistenta.
 4. La final asezati baza bancii. Aceasta poate fi o bucata mare de lemn sau chiar mai multe bucati subtiri care urmeaza sa fie asezate in paralel. Asezati in paralel bucatile subtiri de 140 cm x 40 cm. Folositi cuie sau suruburi pentru a le prinde de perechile de picioare, respectiv de bucata de lemn asezata in partea superioara a acestora.
 5. Vopsiti-o si lacuiti-o pentru a rezista mai mult, dati o tenta personala prin culorile alese de voi.
 6. Puteti adauga si un spatar bancii, astfel incat sa fie mai confortabila. Pentru asta trebuie sa folositii aceiasi pasi ca si cei prezentati anterior. Aveti grija insa ca spatarul sa fie asezat la unghi potrivit, altfel veti avea de-a face cu dureri de spate.

banca pentru gradina

Banca din lemn pentru gradina

Sursa: Pinterest

Suport TV / PC

Daca va doriti un suport pentru TV sau pentru calculator cu aspect natural si simplu de confectionat, sunteti in locul potrivit. Cititi mai jos ce aveti nevoie si cum se confectioneaza un asemenea suport.

Scule si unelte de care aveti nevoie pentru a realiza acest proiect

Materiale necesare

 • Lemn:
  • 1 buc. 55 cm x 19 cm
  • 2 buc. 19 cm x 7 cm
 • Lac pentru lemn / Vopsea

Pasi de urmat

 1. Alegeti niste bucati de lemn si taiati-le la marimea potrivita. Atentie, daca doriti sa depozitati un alt dispozitiv electric sub suport, trebuie sa adaptati inaltimea celor doua bucati mai mici de lemn, astfel incat sa incapa sub acesta. De asemenea, daca televizorul dumneavoastra are un picior mai mare decat dimensiunile prezentate anterior, trebuie sa adaptati marimea mesei.
 2. Incepeti prin a confectiona picioarele suportului. In cazul in care aveti un alt dispozitiv electric (DVD-player, Xbox, s.a.m.d.) puteti sa il masurati si pe acesta pentru a va asigura ca va incapea sub suport.
 3. Dupa ce ati confectionat picioarele asamblati-le impreuna cu partea de sus a suportului, folosindu-va de suruburi pentru a le prinde laolalta.

suport pc/tv

Suport din lemn

Sursa: Pinterest

Important este sa alegeti latimea si lungimea pe care doriti sa o aiba. Picioarele trebuie sa aiba aceeasi dimensiune, iar bucata de sus trebuie sa fie destul de solida pentru a mentine greutati mari. Puteti utiliza o ruleta pentru a va asigura ca dimensiunile sunt la fel. Dupa ce taiati lemnul este recomandat sa il slefuiti. Imediat dupa asamblare, puteti vopsi masa astfel incat sa ofere un aspect placut camerei in care va fi asezata.

Speram ca va plac ideile propuse si asteptam poze in comentarii cu creatiile voastre. Spor la treaba!

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.