Top 5: Cele mai bune fierastraie circulare

10949
0
Share:

Daca esti in cautarea unui fierastrau circular, indiferent daca e pentru acasa sau pentru munca, trebuie sa iei in considerare cateva lucruri importante.  Aceste lucruri de ajuta sa iti faci treaba in siguranta si cat mai eficient.

Astfel, la urmatoarea achizitie, fi atent la urmatoarele:

  • Capacitatea de inclinare si controlul adancimii sunt importante deoarece poti sa alegi cu precizie unghiul la care vrei sa faci taieturile. Inclinarea si adancimea la care poate sa lucreze fierastraul te poate ajuta sa alegi ce fel de discuri ai nevoie. Astfel, in functie de unchiul de inclinare si de adancimea la care poate taia, poti sa determini marimea discului de care ai nevoie.
  • Laserul si vizibilitatea te ajuta sa tai cu precizie. Este foarte important sa vezi linia de taiere iar un aparat care iti ofera acest lucru, sau este echipat cu un laser pentru o taiere mai usoara, te poate ajuta enorm. Un alt lucru care ajuta vizibilitatea este modul in care aparatul curata praful. Daca acesta il sufla din calea discului, atunci linia de taiere se poate urmari usor.
  • Frana electrica opreste automat fierastraul cand butonul este lasat liber si pe langa factorul de siguranta pe care il ofera, faciliteaza o trecere mai rapida spre urmatorul punct de taiere.
  • Construcita solida a aparatului nu este de neglijat. Cauta un aparat cu motorul protejat si destul de solid pentru a rezista la socuri. Astfel, durata de viata a fierastraului se prelungeste si se evita inlocuirea pieselor.

Ce tipuri de fierastraie circulare exista?

In functie de tipul de munca pe care urmeaza sa il prestezi, si de locul unde se desfasoara aceasta, fierastraiele circulare se impart in 2 categorii:

  • Fierastraie cu masa
  • Fierastraie portabile

Fierastraiele portabile sunt perfecte pentru persoanele care lucreaza pe langa casa sau pe santiere. Acestea intra in categoria hobby, pentru munca in gospodarie, sau profesional, pentru munca pe santiere. Exista modele cu acumulator, ideale pentru zonele greu accesibile sau fara curent electric.

Fierastraiele cu masa sunt ideale pentru profesionistii care folosesc dispozitivul zilnic. Avantajul acestor aparate consta in motorul rezistent si puternic, cu o eficienta sporita. Anumite modele mai mici pot fi transportate si ele pe santier, insa au nevoie de sursa de curent electric.

Daca si tu esti in cautarea unui fierastrau circular, iti recomandam una dintre optiunile de mai jos, in functie de nevoile tale:

1. Fierastrau circular cu masa 2500W DED7728

Acest fierastrau se poate utiliza in atelier la taierea tuturor tipurilor de lemn si a materialelor derivate din lemn. Sistemul de evacuare mecanica controleaza imprastierea rumegusului.

 

2. Fierastrau circular lemn si aluminiu 1675W DWS780 DeWalt

Ideal pentru taierea profilelor mici, dar poate taia si materiale de construcii mai mari, precum cherestea cu dimensiuni maxime de 110 x 303 mm. Are un design compact si o greutate redusa, lucru care ii confera o manevrare usoara.

Zona de lucru este vizibila usor datorita controlului prafului, iar viteza poate fi modificata printr-un control electronic.

3. Fierastrau circular lemn 1500W FERM MSM1035

Fierastrau pentru lemn cu ghidaj cu laser, pentru un lucru precis, si adaptor universal de extragere a prafului.
Dispune de presetari pentru ajustarea rapida si precisa a unghiului de taiere. Este echipat cu o panza circulara placata de 210 mm de inalta calitate.

fierastrau circular

4. Fierastrau circular taiat metal 2200W D28710 DeWalt

Echipat cu un motor puternic care ofera o capacitate mare de lucru, dispune de un dispozitiv cu eliberare rapida care permite mutarea piesei de prelucrat.
Manerul orizontal ofera un confort sporit, iar discul poate fi schimbat usor datorita axului de transmisie cu blocare.

fierastrau circular taiat metal

5. Fierastrau circular 185 mm 1200W FERM CSM1039

Usor de transportat oriunde ai nevoie: in jurul casei sau pe acoperis, precum si pentru interventii ocazionale pe santiere. Unealta este dotata cu un mecanism de reducere a vibratiilor, care contribuie la longitiviatea aparatului si are efecte reduse asupra sanatatii.

fierastrau circular 1200w

Acum ca ai aflat ce fierastrau circular e ideal pentru tine, iti dorim spor la treaba!

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.