6 pasi simpli de urmat pentru a-ti desfunda singur canalul de scurgere

9147
1
Share:

Infundarea canalelelor de scurgere din casa este o problema destul de frecventa. Probabil ai fost nevoit sa desfunzi cel putin o data o teava de scurgere de la chiuveta, dus sau cada, si ai folosit fie unele instrumente pentru a face asta, fie prafuri speciale din comert care dizolva depunerile.

Noi vrem sa iti povestim astazi despre o unealta foarte potrivita pentru aceasta operatiune, si anume sarpele de desfundat (denumit si “sarpele instalatorului”).

Sarpele de desfundat este un cablu lung si flexibil cu un carlig in capat. Acesta se introduce in teava infundata si, prin rotirea lui, acesta apuca mizeria si elibereaza teava. Datorita flexibilitatii, cablul poate intra in curbele tevii fara sa ramana blocat.

Cum folosim sarpele de desfundat? Urmeaza cei 6 pasi descrisi mai jos:

  1. Pregatirea – Inainte sa incepi curatarea tevilor, echipeaza-te cu o pereche de manusi rezistente, pentru a manevra mai usor sarpele de desfundat. Ia niste carpe pentru a curata locul si o galeata sau un lighean pentru resturile care urmeaza sa fie scoase.
  2. Introdu sarpele de desfundat pe teava, rotind din celalalt capat.
  3. Continua sa rotesti si sa impingi sarpele pana simti ca acesta ajunge la portiunea infundata din teava. O sa iti dai seama de acest lucru cand sarpele se indoaie.
  4. Invarte sarpele pentru ca acesta sa apuce dopul de mizerie. Cand simti ca acesta nu mai inainteaza, este timpul sa il scoti afara, impreuna cu dopul de mizerie.
  5. Dupa ce dopul este scos, da drumul la apa pe teava pentru cateva minute a curata mizeria ramasa si pentru a fi sigur ca teava este curata in totalitate.
  6. Curata sarpele si chiuveta, dusul sau cada.

Pe langa sarpele de desfundat tevi, mai exista si alte optiuni pentru desfundarea canalelor de scurgere, cum ar fi: substante care dizolva mizeriile, solutii de desfundare tevi sau pompe de desfundare. Daca nu esti convins ca te descurci cu folosirea acestor unelte, poti chema un instalator, insa aceasta optiune poate fi destul de costisitoare.

Cea mai simpla si mai eficienta metoda este cea cu sarpele de desfundat, care te poate ajuta sa scapi de probleme in cel mai scurt timp. Daca ai aceasta scula in trusa ta, o vei avea mereu la indemana si vei economisi destul de mult pe termen lung.

Speram ca ti-a fost util acest articol si ca acum stii cum sa desfunzi canalele de scurgere din gospodaria ta!

Share:

1 comment

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.