Sfaturi practice pentru curatenia de toamna in gradina

2919
0
Share:

Sezonul rece e deja aici, iar gradina noastra trebuie sa fie pregatita pentru zilele friguroase si ninsoarea care urmeaza.

Fie ca ai o gradina cocheta, cu cativa copaci sau cateva flori, sau ai o gradina de dimensiuni mai mari, pregatirile pentru iarna trebuie sa fie facute corect, la momentul potrivit si cu uneltele potrivite.

 1. Curatatul frunzelor
 2. Poti sa incepi curatenia de toamna prin inlaturarea frunzelor. Pentru acest lucru, vei avea nevoie de o grebla cu care sa aduni toate frunzele intr-un singur loc. Poti sa folosesti si o grebla normala, dar cea pentru frunze este recomandata, facand aceasta munca mult mai usoara. Datorita elasticitatii, grebla de frunze permite relocarea unui volum mai mare de frunze.

  Prin curatarea frunzelor, pamantul este lasat sa respire si se evita infectarea gradinii cu boli, care se pot transmite mai departe catre flori sau copaci.

 3. Toaletarea pomilor
 4. Crengile pomilor crescute prea mult, sau bolnave, trebuie inlaturate. Acest lucru previne putrezirea in cazul acumularii de umezeala. Foloseste-te de foarfeci speciale pentru inlaturarea crengilor de care nu ai nevoie.

  Pomii nu sunt singurii care au nevoie de o astfel de ingrijire. Astfel, toamna este momentul perfect pentru curatarea gardului viu sau a vitei de vie. Foloseste foarfeci speciale pentru fiecare tip de munca pentru a usura procesul.

 5. Transportul
 6. Foloseste manusi pentru a prinde mai bine crengile si frunzele ude. Dupa ce frunzele sunt adunate toate intr-un singur loc, si crengile, vita de fie sau gardul viu sunt curatate, mizeria rezultata trebuie transportata. Pentru un transport usor prin curte sau gradina, este recomandata folosirea unei roabe.

 7. Plantarea
 8. Toamna este momentul prielnic pentru plantarea de flori sau pomi. Bulbul sau pomul, o cazma puternica si niste pamant sunt tot ce ai nevoie pentru o plantare reusita. Planteaza bulbii la o adancime de 2-3 ori mai mare decat inaltimea lor, iar la venirea primaverii, gradina ta va fi colorata cu flori.

 9. Protejarea plantelor
 10. Plantele, indiferent de dimensiune, trebuie protejate la sosirea sezonului rece. In cazul celor de dimensiuni mici, se recomanda mutarea lor intr-un loc mai calduros (se pot muta in casa, garaj, atelier, sau orice alt loc ferit de vremea de afara). In cazul celor de dimensiuni mai mari, acestea pot fi acoperite cu saci de iuta sau rogojini.

  Pregateste-te de sezonul rece urmand pasii de mai sus si foloseste-te de uneltele potrivite pentru a-ti usura munca in gradina. Spor la treaba!

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.