5 lucruri la care sa te uiti inainte de a cumpara o betoniera

6286
0
Share:

Incepi un proiect nou, sau pur si simplu ai crescut volumul de clienti si esti in cautarea unei betoniere potrivite pentru nevoile tale? Betoniera profesionala este printre cele mai utile unelte atunci cand te pregatesti pentru o lucrare de constructii si este important sa achizitionezi una care sa raspunda cat mai bine nevoilor tale.

Din cele trei tipuri pe care le gasesti pe piata, profesionale, semi – profesionale sau conventionale, cel mai probabil esti in cautarea uneia dintre primele doua categorii.

Costurile implicate sunt intr-adevar mai mari si in ceea ce priveste achizitia si intretinerea, dar daca va fi supusa la o activitate intensa, trebuie sa fie una:

  • Rezistenta in timp
  • Eficienta
  • Usor de folosit
  • Usor de transportat

Indiferent de marimea santierului, sunt cateva aspecte care iti pot usura alegerea atunci cand faci o asemena achizitie. Citeste mai departe si afla care sunt criteriile pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vrei sa cumperi o betoniera.

1. Capacitatea betonierei

Este foarte important sa alegi o betoniera care sa poata face fata cu usurinta volumului de ciment pe care il vei mixa. Gandeste-te la proiectul sau proiectele care urmeaza sa le indeplinesti si la cantitatea de ciment necesara. Pentru lucrarile medii sau mari, o betoniera profesionala este indispensabila.

O betoniera cu o capacitate de 320 litri si o cantitate de lucru de 200 dm3, cu o eficienta de 3 m3/h si 1415 rot/min este perfecta. In cazul in care ai un proiect mai mic, este suficienta una de 125 de litri.

Fata de cea de 320 de litri, aceasta are atat dimensiunile cat si greutatea reduse, si o putere de 700 W – fata de 850 W. Motorul monofazic de 220-230 V, 50 Hz este suficient de puternic, iar nivelul de zgomot este redus la 70 dB fata de 87 dBA. In acest caz, trebuie sa iei in considerare si spatiul de depozitare.

Betonierele cu capacitate de peste 300 de litri au dimensiuni mai mari (1600 x 1150 x 1650 x 2200 mm) si o greutate de 240 kg, pe cand cele de pana la 150 de litri au greutatea de doar 48 kg si dimensiunile de 1140 mm x 720 mm x 1340 mm.

2. Nevoie de miscare sau statica

Important este si daca vei fi nevoit sa o muti in timpul executarii lucrarilor. Daca planuiesti sa amesteci cimentul intr-o singura locatie din santier pentru o lunga perioada de timp, atunci o betoniera statica este indicata. Acestea, desi dispun de roti, sunt mutate manual sau cu ajutorul masinilor si sunt cele care dispun si de o capacitate si o putere mai mare.

Daca in schimb va trebui sa schimbi locatia de amestecare a cimentului de mai multe ori pe zi chiar, atunci betoniera mobila este extrem de utila.

3. Betoniera electrica sau care utilizeaza benzina

Cele care utilizeaza benzina nu depind de utilitatile de pe santier pentru a functiona. Dezavantajul acestora este ca sunt mult mai zgomotoase, se pot supraincalzi si necesita sa fie reincarcate cu benzina. De asemenea, acestea sunt indicate doar in cazul lucrarilor exterioare si niciodata pentru cele interioare.

O betoniera care functioneaza pe baza de curent electric, cu o coroana din poliamida, este mult mai silentioasa si foarte indicata pentru lucrarile interioare (dar si exterioare). Cu un motor monofazic de 220-230 V, 50 Hz si o putere de 700W / S1 = (6-25%) , 2.6 A, desi mai mica din punct de vedere al capacitatii, poate sa faca fata lucrarilor medii. Alaturi de un generator potrivit, se pot utiliza si in zonele fara utilitati (curent).

4. Cuva din plastic sau fonta

Materialul din care este realizata cuva betonierei trebuie de asemenea luat in calcul. Cele care au cuva realizata din plastic nu sunt supuse riscului de a rugini. Insa, o betoniera care are cuva metalica si cu coroana din fonta, intretinuta corespunzator, va avea o durata de viata mult mai lunga.

5. Piese de schimb betoniera

Atunci cand investesti in aparatura sau echipamentele tale, iti doresti sa beneficiezi si de un suport tehnic pe masura. Un aspect care te avantajeaza din momentul achizitiei e disponibilitatea pieselor de schimb direct de la vanzator.

Daca acesta detine si piese de schimb pentru betoniera, te poate ajuta in eventualitatea unei defectiuni intr-un timp scurt, oferindu-ti exact ai nevoie. Astfel, te asiguri ca nu intarzii cu niciun proiect.

Daca vei fi atent sa analizezi aceste 5 criterii, cu siguranta vei descoperi specificatiile fiecarei oferte si vei putea face alegerea potrivita nevoilor tale!

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.