7 moduri in care poti folosi un compresor de aer

Daca nu ai inca un compresor de aer, ar fi bine sa iti dotezi gospodaria cu un astfel de echipament!
E unul dintre cele mai versatile instrumente si o investitie pe termen lung in eficienta muncii tale.
Iata la ce iti este util un compresor cu aer:
1. Activitati de tamplarie
Daca esti familiarizat cu tamplaria, iti recomandam sa folosesti un compresor de aer in combinatie cu diverse echipamente pneumatice.
Cand repari un gard, construiesti o magazie, un gard sau faci un mobilier de gradina din lemn, bati cuiele mult mai repede cu un pistol sau un capsator pneumatic conectat la compresor.
Mai poti folosi compresorul in acest mod pentru a inlocui rapid folia de la solarii.
2. Diverse lucrari de reparatie sau amenajare
In functie de instrumentele pneumatice la care il cuplezi, compresorul te poate ajuta si la slefuire, taiere, razuirea tencuielilor, spargere, dat gauri in pereti.
Iti recomandam o trusa cu ciocan pneumatic si mai multe piese interschimbabile pentru diverse aplicatii generale si pentru instalatii.
Multe scule cu acumulator (precum polizoarele, bormasinile, ferastraiele) pot fi inlocuite cu versiunea lor pneumatica. In lipsa bateriei, acestea sunt mult mai usoare si mai comod de manevrat.
3. Curatarea suprafetelor
Daca vrei sa cureti curtea de praf si de frunze cazute, sa scapi de rumegus dupa ce ai taiat lemne, sa indepartezi noroiul de pe terase, poti atasa compresului un pistol pentru curatare cu aer sau cel pentru spalat, dupa caz.
Cu compresorul poti „sulfa” si in interiorul caroseriei masinii, in zonele inguste unde s-a adunat in timp murdarie.
Presiunea aerului permite indepartarea rapida si eficienta a particulelor si a substantelor nedorite.
4. Vopsit
Cu ajutorul pistolului de vopsit pe baza de aer comprimat si al compresorului, poti aplica vopseaua foarte uniform si mult mai rapid pe tot felul de suprafete.
Vara asta, poti pune echipamentele la treaba ca sa dai o noua infatisare gardului tau, poti revopsi dusumeaua din lemn, usile interioare, podul casei sau rafturile din atelierul tau de lucru. Ori poti reconditiona bicicletele copiilor!
Nu e nevoie sa apelezi la cineva specializat, pentru ca te poti descurca singur. In acest articol ai cateva trucuri care te-ar putea interesa.
5. Reconditionari ale mobilei si decorului din locuinta
Ramanem tot in zona vopsitului si iti lasam aceasta idee: ce-ar fi sa transformi mobilierul vechi intr-unul nou? Pentru ca un pistol de vopsit cu aer comprimat vopseste foarte fin si uniform, il poti folosi cu incredere la vopsirea dulapurilor, meselor si scaunelor.
Tot in acest mod poti aplica si un strat nou de lac incolor peste lambriurile sau pardoseala din lemn masiv.
Daca ai si un pistol de capsat pneumatic, cupleaza compresorul ca sa retapitezi fotoliile, canapelele si sezuturile scaunelor!
6. Mici reparatii ale masinii
Nu iti recomandam sa iti repari singur masina, dar suntem siguri ca te-ai lovit pana acum de necesitatea unor mici interventii – montare/demontare suruburi, inlocuirea unor consumabile.
Pentru suruburile si bolturile intepenite sau cele aflate in zone inguste si mai greu accesibile, iti recomandam sa folosesti compresorul de aer in asociere cu un antrenor pneumatic.
Pentru indepartarea ruginei, curatirea rulmentilor si a valvelor, poti cupla la compresor si un biax pneumatic.
7. Umflarea rotilor si a altor obiecte gonflabile
Umflarea si echilibrarea rotilor de la masina si a celor de la bicicleta este probabil cea mai cunoscuta destinatie a compresoarelor.
Dar compresorul auto are si utilizari mai distractive: poti umfla paturile gonflabile pentru musafiri sau pentru gradina, mingile copiilor sau „arsenalul” de balaceala din gradina: saltele, colace, piscine gonflabile.
Exista versiuni mini la preturi accesibile, care sunt foarte usor de depozitat si tinut la indemana, precum acesta.
Alegeri inspirate si spor la treaba!