5 scule si echipamente care nu pot lipsi din atelierul tau auto

4485
0
Share:

Anotimpul rece e deja aici, asa ca trebuie sa ne pregatim atelierele cu sculele auto potrivite. Timp de cateva luni avem timp pentru reparatii de utilaje, asa ca odata inceput lucrul, trebuie sa fim siguri ca avem toate sculele necesare la indemana.

Pregateste-ti atelierul cu tot ce ai nevoie si asigura-te ca ai toate uneltele prezentate mai jos. Desigur, un atelier necesita o varietate de scule si unelte, dar acestea sunt o parte dintre cele mai importante:

 1.Compresorul

Compresoarele sunt ideale pentru utilizarea impreuna cu sculele si uneltele pneumatice. Fie ca il folosesti pentru umflarea rotilor sau curatarea locului de munca, un compresor nu trebuie sa lipseasca din atelierul tau auto.

Alege compresorul potrivit pentru nevoile tale, in functie de presiunea de refulare si debitul dorit.

2. Trusa de scule

Nelipsita din orice atelier, trusa de scule ofera o gama larga de unelte potrivite pentru orice situatie. De la chei reglabile sau fixe, surubelnite si patente, ciocane, clesti sau fierastraie, trusa de scule iti ofera unealta necesara atunci cand ai nevoie de ea.

Poti cumpara fiecare unealta separat si sa iti creezi propria trusa, sau poti cumpara o trusa completa, care se apropie de nevoile tale.

3. Garnituri, piulite, suruburi si saibe

Desi sunt mici si se pot trece cu vederea, acestea trebuie sa fie nelipsite dintr-un atelier auto. Ele trebuie impartite pe dimensiuni, astfel incat munca sa se desfasoare rapid si eficient. Daca nu ai o trusa speciala pentru ele, acestea pot fi categorisite in cutii de plastic.

4. Echipamentele de protectie

Extrem de importante in orice spatiu de munca, echipamentele de protectie trebuie sa fie prezente si utilizate tot timpul in atelier. Casca, manusi sau incaltaminte de protectie, acestea te vor proteja impotriva oricarui pericol.

5. Cricul

Cricul nu poate sa lipseasca din atelierul tau atunci cand trebuie sa lucrezi sub masina. Indiferent daca este mecanic sau hidraulic, cricul te poate ajuta sa ajungi in locurile greu accesibile si sa muncesti eficient.

Uneltele dintr-un atelier sunt variate si fiecare isi indeplineste functia ei. Acestea sunt doar cateva scule auto care nu trebuie sa lipseasca din atelier. Iti dorim spor la treaba!

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.