Ghid cadouri de Crăciun pentru bărbați meseriași

Share:

Se apropie sezonul cadourilor și doriţi să le dăruiți ceva deosebit bărbaţilor apropiaţi din viața voastră? Bărbații meseriași au aproape tot timpul uneltele necesare la dispoziție pentru a construi sau repara orice. Mai mult, aceștia apreciază oricând un cadou practic, care le face treaba mai ușoară și mai plăcută.

Chiar dacă prietenul, fratele sau tatăl tău are aproape toate uneltele de care are nevoie, ne-am gândit să îți dăm o mână de ajutor în alegerea unui cadou perfect pentru meseriașul casei. 

Nu mergem atât de departe încât să îți propunem o listă de unelte sau scule (probabil că are deja tot ce îi trebuie), dar îți oferim câteva sugestii privind o serie de accesorii și echipamente de care se poate bucura orice bărbat căruia îi place să meșterească în atelier, la bancul de lucru, în curte sau în garaj.  

Bandă magnetică cu arici pentru mână

Orice meseriaș are nevoie de acces rapid și uşor la orice unelte are nevoie, oricând are nevoie de ele. O bandă din țesătură confortabilă, cu magneți incorporați și prindere cu Velcro (pentru ajustarea corectă la orice încheietură) este un ajutor binevenit. Pe bandă se pot prinde obiecte metalice mici – capete de șurubelniță sau de bormașină, cuie, șuruburi, biți, etc.

Salopetă de lucru

Ce cadou poate fi mai potrivit pentru meseriașul familiei dacă nu o salopetă de lucru nou-nouță? Nimeni nu poate avea prea multe echipamente de protecție performante, căci siguranța în timpul lucrului este primordială. Prevăzută cu buzunare frontale încăpătoare și create în nuanțe contrastante, cu  material reflectorizant pe clapele buzunarelor, salopeta îl va proteja și îi va uşura destinatarului.  

Centură port-scule din piele

Dotată cu 11 buzunare și 3 suporți pentru ciocane, această centură din piele moale, întărită cu nituri, va satisface și cele mai sofisticate gusturi în materie de utilitate și estetică.

Mască sudură automată

Masca de sudură este un accesoriu de sudare obligatorie pentru toți cei care folosesc astfel de aparate. Poți să îi faci o super-surpriză meseriașului din viața ta cu o mască de sudură automată ce se pretează și la lucrările de polizare, nu numai de sudură. Un echipament performant, această mască se pretează la: Stick (electrozi), TIG, TIG pulsat, MIG/MAG, MIG/MAG pulsat, Flux-Cored, Plasmă, etc.

Set 4 covorașe anti-oboseală

Or fi ei meseriași, dar de obosit tot obosesc și ei. Un set de covorașe anti-oboseală, anti-alunecare, rezistente la uzură, ecologice și asamblabile s-ar putea să fie exact ce își dorește orice bărbat căruia îi place să lucreze în atelier sau să repare singur tot prin gospodărie.

O trusă cu capete de șurubelniță

Orice bun meseriaș are nevoie de o astfel de trusă. Având 42 de elemente din oțel-crom-vanadiu de înaltă calitate, aceste capete sunt foarte versatile, indiferent de aplicația lor. Pe lângă capetele de șurubelniță, trusa vine echipata și cu un mâner de înșurubat de tip “T” cu clichet și prelungitoare telescopice pentru tubulare.

Un dispozitiv magnetic cu LED pentru recuperat piese

Ştim cu toţii că atunci când muncim cu mai multe piese, dacă acestea sunt de dimensiuni mai mici, unele se pot pierde. Astfel, acest dispozitiv este perfect pentru meseriașul care nu este tot timpul atent unde își lasă piesele. LED-ul face reperarea lor mai uşoară, iar magnetul le găseşte cu uşurinţă.

Un set de burghie și dălți SDS PLUS

Perfecte pentru meseriașul care lucrează mult în zidărie și beton. Setul conţine 17 dălți și 12 burghie, ideale pentru diferite tipuri de lucrări.

Un set de piulițe și șaibe din inox de 890 bucăți

Potrivite pentru orice meșter, piulițele și șaibele sunt de nelipsit din niciun atelier.

Bocanci de protecţie

Ajută-l să fie în siguranță ori de câte ori lucrează și fă-i cadou o pereche de bocanci de protecţie. Aceştia sunt rezistenți la penetrarea obiectelor ascuțite, la temperaturi foarte ridicate și foarte scăzute, dar și la ulei sau alte materiale periculoase.

Poţi să alegi dintre mai multe modele, de la bocanci de protecţie cu bombeu metalic, pantofi de protecţie cu bombeu metalic sau cizme de protecţie. Indiferent de alegere, toate protejează împotriva accidentelor la degetele de la picioare.

Redresoare și transformatoare

Unelte necesare în orice atelier auto sau pentru orice meseriaș care are nevoie de curent electric în locuri în care acesta nu este disponibil. Dacă meseriașul familiei lucrează într-un asemenea mediu, ușurează-i munca achiziționându-i un asemenea instrument.

Umidometru materiale DampCheck

Instrument potrivit pentru meseriașii care lucrează în medii cu umiditate crescută. Aparatul poate măsura gradul de umiditate din lemn sau din gletul de ipsos. De asemenea, acesta poate măsura și temperatura ambientală. LED-urile fac citirea măsurătorilor uşoară (verde = uscat, galben = umed, roşu = ud). Umidometrul le este foarte necesar și tuturor celor care pregătesc lemnele de foc în fiecare iarnă, așa că nu vei da greș cu acest cadou!

Mașină de găurit

Ideală pentru orice meseriaș, mașina de găurit este adecvată pentru găurire în lemn, metal și beton, dar și pentru înșurubare. Se manevrează uşor, având o greutate de doar 2,5 kilograme. 

Nu este așa că de multe ori l-ai auzit spunând că ar avea nevoie de o mașină de găurit mai performantă pentru a face diverse reparații și lucrări? Ei bine, iată ocazia perfectă de a-i îndeplini dorința!

Pistol de lipit

Pistolul de lipit nu lipsește din trusa niciunui meseriaș care preferă să creeze sau să repare lucruri acasă. De asemenea, este o unealtă des întâlnită în inventarul celor pasionați de artă, obiecte hand-made, tâmplărie, bricolaj, etc. Pistoalele și ciocanele de lipit au atât de multe aplicații, încât devin la fel de indispensabile precum patentul sau șurubelnița.

Căști antifon

Lucrările în atelier sau reparațiile în casă sunt de obicei zgomotoase. Protejează-i sănătatea cu o pereche de căști antifon care cu siguranță că îi vor face munca mai ușoară, mai sigură și mai plăcută!

Acum că ai câteva idei despre ce cadou ai putea să îi faci meseriașului din viața ta, vezi care este cel mai potrivit pentru el. Bucură-te împreună cu el de pasiunile lui și investește într-o unealtă care îi va face munca mai uşoară! Tu pe ce cadou ai pus ochii pentru meseriașul din viața ta?

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.