5 unelte folosite de dulgherii profesionisti care nu trebuie sa-ti lipseasca

6585
0
Share:

Daca esti mester dulgher stii deja ca anumite unelte nu pot lipsi din atelierul tau. Fie ca prelucrezi lemnul la munca sau ca hobby si ai un atelier acasa, aceste 5 unelte sunt indispensabile si fac lucrul cu lemnul mult mai usor:

1. Masina de gaurit

Echipeaza-te cu o masina de gaurit usoara pentru un lucru sporit. Foloseste burghie de diferite dimensiuni pentru proiecte diferite si imbina lemnele cu usurinta. O masina de gaurit este de nelipsit din atelierul oricarui dulgher, usurand si sporind munca.

Poti sa alegi o masina de gaurit usoara, fiind astfel mai usor de manevrat. Manevrabilitatea consta si in prezenta unui maner auxiliar, care ofera o stabilitate sporita si o priza mai buna.

In functie de lemnul pe care il folosesti, trebuie sa te ghidezi dupa o masina de gaurit cu o viteza de gaurire potrivita. Lemnul dur se poate gauri cu viteze de 1000 RPM sau mai mici.

Masinile de gaurit si insurubat cu acumulator, care au si viteza variabila, sunt una din cele mai bune alegeri.

2. Masina de slefuit

Unele, daca nu mai toate proiectele, necesita un lemn fin. Astfel, masina de slefuit te scuteste din a folosi smirghelul manual si economisesti timpul de slefuire. Lemnul trebuie slefuit inainte de a fi acoperit cu vopsea sau lac, iar masina de slefuit te ajuta sa termini proiectele in timp util.

Masinile de slefuit sunt de mai multe tipuri, fiecare fiind specifica pentru un anumit tip de lucru:

  • Masina de slefuit cu banda – poate fi folosita de la lucrari grosiere pana la lucrari fine, in functie de granulatia benzii slefuitoare
  • Masina de slefuit cu vibratii – potrivita pentru lucrari fine sau uniformizarea lacului uscat.
  • Masina de slefuit cu delta – similara cu cea cu vibratii, dar poate fi folosita si in lucrari mai dificile.
  • Masina de slefuit cu excentric – perfecta pentru indepartarea rapida a excesului de lac.

3. Pistol electric

Inca o unealta care reduce mult timpul de lucru este pistolul electric de impuscat cuie. Poate fi folosit in lemn dur sau moale si ofera o plasare precisa a cuiului. Unele pistoale sunt echipate cu indicatoare luminoase care cresc vizibilitatea in conditii slab luminate sau in zone greu accesibile.

4. Fierastrau pendular

Usor de folosit in constructii, bricolaj sau taierea lemnului, fierastraiele pendulare sunt potrivite pentru orice mester dulgher. Sunt perfecte pentru taierea scandurilor subtiri sau a altor elemente din lemn. Aceste unelte sunt echipate cu maner ergonomic si cu capace de protectie care impiedica imprastierea aschiilor.

Unghiul de taiere la care poate fi folosit este cuprins intre 0 si 45 de grade, iar dimensiunile reduse il fac usor de manevrat.

5. Fierestrau circular

Daca ai mult lemn de taiat, fierastraul circular iti vine in ajutor. Usor de folosit indiferent de proiect, fierastraul circular te scuteste de mult timp pentru prelucrarea lemnului. Poti taia lemnul sau scandurile la diferite dimensiuni in functie de proiect cu usurinta si rapiditate.

Fierastraiele circulare pot fi cu masa sau portabile, asa ca alege-l pe cel potrivit pentru proiectele tale. Ia in considerare constructia solida a aparatului, cu motorul protejat pentru a prelungi viata acestuia.

De asemenea, capacitatea de inclinare si controlul adancimii sunt importante, deoarece poti sa alegi unghiul in care vrei sa faci taieturile.

Acestea sunt doar cateva din uneltele de nelipsit niciunui dulgher. Am povestit si despre alte scule si echipamente indispensabile dulgherilor in acest articol, dar si aici.

Ai toate uneltele necesare unui dulgher profesionist? Si daca da, pe care le folosesti cel mai mult in proiectele tale?

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.