Ce să iei cu tine când mergi în camping cu cortul

1586
0
Share:

În momentul în care pleci într-o aventură cu cortul, trebuie să ai un bagaj strict necesar. Există două motive principale pentru asta: spațiul redus pe care ți-l oferă rucsacul și greutatea pe care trebuie să o cari. Dacă ai experiență în astfel de activități, știi că poți duce în spate și în mâini bagajul necesar pentru ieșirile cu cortul, dar trebuie să evaluezi corect nu numai greutatea totală a bagajelor, ci și să anticipezi nevoile pe care le vei avea odată ajuns la destinație.

Lista lucrurilor necesare la cort se adresează în special celor care pun cortul la distanță considerabilă de mașină, deoarece în acest caz trebuie să duci singur totul și să te asiguri că nu te încarci cu lucruri inutile.

Lucruri indispensabile pentru mersul cu cortul – transport și confort

Ca să începem cu începutul, mai jos ai o listă cu lucrurile pe care pur și simplu nu le poți lăsa acasă, fie că te duci cu cortul pentru un weekend sau o săptămână întreagă. 

 1. Rucsac: Fiecare poate alege modelul pe care îl preferă și care consideră că este util. Ideea este să fie suficient de spațios și confortabil pentru a încăpea toate lucrurile din lista de bagaje.
 2. Cort (plus cuie și ciocan de cuie): Alege un model de cort adaptat transportului personal și numărului de persoane. Dacă ești singur sau în doi, nu are sens să cari un cort de 4 persoane. Cu toate acestea, este preferabil să alegi un cort cu verandă, astfel încât să poți depozita rucsacul și bagajele într-un loc separat.
 3. Sac de dormit: Chiar dacă mergi la mare vara, vei avea parte de nopți sau dimineți destul de răcoroase. Există saci de dormit special concepuți pentru vară, așa că ai de unde alege.
 4. Izopren: Acesta oferă o barieră termică între sol și corpul uman. Este mult mai ușor decât o saltea gonflabilă și acest aspect contează când aduni în greutate tot bagajul necesar.
 5. Pătură: Chiar dacă mergi vara cu cortul, o pătură ușoară îți va fi de folos, mai ales la munte, unde nopțile sunt reci. Iar dacă îți petreci serile în fața unui foc de tabără sau la un grătar, pătura îți va oferi un plus de confort termic. 
 6. Folie de ploaie pentru cort: Poți avea ghinionul să plouă, așa că este util să ai o folie de ploaie pentru a proteja cortul.

Lucruri indispensabile pentru mersul cu cortul – autogospodărire și siguranță

Chit că stai două zile, chit că stai o săptămână, unele lucruri nu pot lipsi din bagajele tale. Aici, vorbim despre a fi mereu în siguranță și a te auto-gospodări. 

 1. Lanternă frontală și alte tipuri de lanterne reîncărcabile: Lumina este esențială pentru orice excursie cu cortul, oriunde, în cort, în timpul serii sau în locuri întunecate. O lanternă frontală îți permite să te miști liber și să întreprinzi diverse activități în deplină siguranță.
 2. Sfoară: Un element versatil și util în camping, sfoara poate fi folosită în diverse activități. Poți să o utilizezi pentru a agăța haine la uscat, pentru a fixa lucruri în jurul cortului sau pentru alte improvizații necesare în timpul taberei.
 3. Cuțit de vânătoare și alte tipuri de cuțite: În orice excursie în aer liber ai nevoie de un cuțit versatil. Poate fi folosit pentru a tăia lemne, pentru a pregăti alimentele sau pentru alte sarcini. Îți recomandăm un cuțit de buruieni, în cazul în care campezi într-un loc mai sălbatic, neamenajat, dar și un briceag pe care să-l ai la tine în orice moment. Atunci când te afli în mijlocul naturii, un briceag multifuncțional este un instrument esențial. Pe lângă lama care taie, acesta poate include și tirbușon, foarfece, șurubelniță și altele. Este un instrument practic și util în nenumărate situații.
 4. Veselă și tacâmuri: În timpul campingului, este important să ai veselă adecvată. Asigură-te că ai o cană pentru băuturi calde sau reci, o farfurie adâncă și una plată, precum și tacâmuri pentru a mânca confortabil.
 5. Vase de gătit: Alegerea vaselor de gătit depinde de preferințele tale și de felul în care dorești să te autogospodărești în timpul aventurii cu cortul. Pe lângă nelipsitul grătar, poți opta pentru un ibric de cafea, o cratiță, o tigaie, dar și alte ustensile potrivite pentru a găti în aer liber (cum ar fi un clește/o furculiță pentru carne).
 6. Detergent și burete pentru vase (plus un bidon de apă): Pentru a asigura igiena necesară în timpul campingului, nu uita să aduci detergent și un burete pentru a spăla vasele după fiecare masă. Astfel, vei putea menține vesela curată și gata de utilizare în următoarea masă. Dacă ai hotărât să-ți petreci weekend-ul sau o perioadă mai mare de timp într-un cort, asigură-te că ai la tine un bidon mare de apă. Acesta nu este destinat consumului, ci mai degrabă pentru curățarea și spălarea vaselor, dar și pentru igiena personală. Este important să ai acces la apă suficientă și sănătoasă în timpul campingului.
 7. Chibrituri și brichete pentru aprins focul: Dacă ai nevoie de un foc pentru a găti sau pentru a te încălzi, este important să ai mijloacele adecvate pentru aprinderea lui. Asigură-te că ai chibrituri impermeabile sau brichete rezistente la apă pentru a te asigura că vei putea aprinde focul în orice condiții.
 8. Primus: Un primus este un arzător portabil de gătit, alimentat cu gaz. Este perfect pentru a prepara băuturi calde, a găti mâncare sau a-ți face o cafea.

Lucruri indispensabile pentru mersul cu cortul  – igienă personală și sănătate

În timpul excursiilor de camping, igiena personală este importantă pentru confortul și sănătatea ta. Iată câteva articole esențiale de igienă personală:

 1. Prosoape de microfibră: Alegeți prosoape de microfibră care se usucă rapid și ocupă puțin spațiu în rucsac. Acestea sunt utile pentru a vă șterge după o baie sau pentru alte activități de igienă personală.
 2. Produse de igienă: Nu uita să ai la tine săpun, gel dezinfectant, șampon, pastă de dinți, periuță de dinți, pieptene de păr și alte produse de igienă necesare unui weekend sau unei săptămâni petrecute în aer liber.
 3. Soluții anti-țânțari: Indiferent de destinație, climă și momentul din an (cu excepția iernii, desigur), este recomandat să ai mereu la tine o soluție pentru protecția împotriva țânțarilor și a altor insecte. Aceasta te va ajuta să te bucuri de un somn liniștit și să eviți neplăcerile cauzate de înțepăturile acestora.
 4. Trusă de prim ajutor: Chiar dacă o menționăm acum, nu înseamnă că importanța ei este mai mică. Din contră, asigură-te că o astfel de trusă nu lipsește din bagajul tău și ai grijă să incluzi medicamente, dezinfectant, plasturi și alte obiecte indispensabile pentru prim ajutor.

Alte lucruri esențiale pentru o aventură cu cortul

Pe lângă echipamentul de camping și articolele de igienă personală, există și alte lucruri esențiale de dus cu cortul. Verifică să nu cântărească prea mult, dar nu le exclude totuși de pe listă:

 1. Haine și încălțăminte adecvate: Asigurați-vă că aveți haine potrivite dar și încălțăminte de protecție pentru activitățile în aer liber și pentru condițiile meteorologice. Includeți îmbrăcăminte ușoară și respirabilă, dar și straturi suplimentare pentru a vă proteja de frig. Chiar dacă mergeți vara la munte, nu uitați că o pereche de bocanci adecvați vă va feri de umezeală, alunecări pe teren dificil sau alte accidente. 
 2. Provizii de apă și hrană: Ia cu tine suficiente provizii de apă potabilă și mâncare neperisabilă pentru perioada excursiei. Este important să te hidratezi corespunzător și să ai suficientă energie pentru activități în aer liber.
 3. Baterii portabile și alte instrumente: Chiar dacă mergi într-un loc cunoscut și populat, tot este bine să ai soluții la îndemână pentru a nu rămâne fără baterie la telefon. Acesta servește nu numai ca mijloc de comunicare, dar și de orientare și divertisment, așa că trebuie să fie funcțional pe toată durata excursiei. În plus, bateriile portabile și reîncărcabile, acumulatorii de rezervă, etc. le sunt utile și altor echipamente pe care dorești să le iei cu tine în vacanță (aparat de fotografiat separat de telefon, boxe pentru muzică, alte dispozitive).
 4. Geantă frigorifică: Aceasta te ajută să păstrezi alimentele și băuturile reci pentru o perioadă mai lungă de timp. Un mic truc aici este să campezi în apropierea unui curs de apă rece, astfel încât să ai mereu o sursă de apă și să lași o parte din băuturi în apa rece pentru a le menține răcoroase.
 5. Jocuri și articole sportive: Pentru a asigura distracția în timpul campingului, poți lua cu tine palete de tenis, o minge sau boardgames. Acestea vor aduce o notă de divertisment și interacțiune în timpul petrecut în natură.

Pe final…

Asigură-te că pregătești cu atenție bagajul pentru camping, luând în considerare aceste obiecte esențiale și diverse, care te vor ajuta să te ai parte de o excursie confortabilă. Tu cum te bucuri de experiența cu cortul? Ce alte lucruri iei tu cu tine când pleci cu cortul? Ai și alte sugestii și sfaturi pentru comunitatea noastră de aventurieri? 

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.