Top 10 echipamente necesare oricarui service auto

12172
1
Share:
TOP 10 ECHIPAMENTE NECESARE ORICARUI SERVICE AUTO

Daca te-ai decis sa incepi o afacere in domeniul intretinerii si repararii de autoturisme, ai ajuns unde trebuie. Dupa alegerea locatiei si obtinerea de autorizatii va trebui sa te ocupi de achizita de echipamente cu care sa iti dotezi service-ul.

Vei avea nevoie de echipamente versatile de calitate, astfel incat sa poti raspunde eficient si profesional oricarei nevoi tehnice. Desi unele dintre acestea sunt mai costisitoare, joaca un rol important in calitatea si eficienta serviciilor. Odata ce ai achizitionat uneltele de baza, poti ulterior sa investesti in echipamente specifice.

In functie de serviciile oferite si de spatiul pus la dispozitie, am pregatit o lista cu cele mai utile echipamente si scule auto pentru un service.

1. Elevator sau platforma hidraulica

Printre cele mai importante achizitii care te va ajuta atat la reparatiile de directie, de suspensie sau transmisie, precum si la schimbul de roti sau de ulei. In functie de spatiu si de tipul de masini pe care vei lucra, este important sa alegi unul potrivit nevoilor tale. Astfel, pentru autoturisme uzuale, un elevator cu o sarcina utila de pana la 3.2 tone este suficient.

In cazul dubitelor, sau al camionetelor insa, vei avea nevoie de unul care sa sustina o sarcina utila de pana la 5 tone.

2. Trusa de scule pentru mecanica generala

Trusa de scule trebuie sa fie echipata cu uneltele de baza precum, chei fixe, chei tubulare, clichet, chei dinamotrice, surubelnite, sau ciocane. Pe langa aceste unelte, un set de clesti, o trusa de montat si demontat rulmenti, precum si un set cu pistol pneumatic, te vor ajuta la orice lucrare de mecanica sau intretinere.

3. Echipament de reincarcare a instalatiei de aer conditionat

Acesta este extrem de util in orice service auto si necesar pentru lucrarea la sistemul de climatizare a masinilor. Acesta este fie manual fie automat, iar functie de spalare a instalatiei ajuta la intretinerea acesteia.

4. Masina de montat, demontat si echilibrat roti

Acest dispozitiv este de nelipsit pentru schimbarea anvelopelor si a echilibrarii rotilor. In functie de tipul de masini si de dimensiunea rotilor alege o masina simpla sau una cu sisteme auxiliare de depresare (pentru lucrarile la masinile cu jenti late si talon ingust).

Poti de asemenea, sa achizitionezi un cleste de echilibrat care sa te ajute la aceste servicii.

5. Retea de aer comprimat cu compresor

Orice service auto va beneficia de acest echipament. Reteaua permite oricui sa se foloseasca de aerul comprimat pentru a verifica presiunea din roti, pentru a curata cilindri motorului sau pentru a desface prozoanele la roti.

6. Stand de directie si reglaj faruri

Pentru a evita uzura prematura a anvelopelor si a pieselor de directie, vei avea nevoie de acest stand pentru a regla unghiurile rotilor.

7. Set de testere pentru motor

Pentru verificarea functionarii motorului sau pentru testarea instalatiei electrice, te vei folosi de testere. Acestea sunt de doua tipuri, universale sau OEM. Cele universale desi au avantajul unei banci de date mai bogate in ceea ce priveste tipurile de automobile, pot sa comunice ineficient cu anumite tipuri de sisteme. Astfel, un tester OEM pentru fiecare tip de automobil va fi o investitie sigura si eficienta. Pentru testarea calitatii lichidului de frana, vei folosi un tester special.

8. Trusa tinichigiu

Pentru orice lucrare de de indreptare a caroseriei te vei folosi de aceasta trusa si de un cilindru penumatic. Pentru a curata rugina de pe caroserie sau piese, poti apela la un pistol de sablat.

9. Chei pentru scoaterea filtrului de ulei

Aceasta trusa va fi de mare ajutor atunci cand executi lucrari de scoarere a filtrului pe aproape orice tip de automobil Euro de pe piata.

10. Baie de spalare a pieselor

Nu in ultimul rand, uneltele pe care le folosesti in activitatea zilnica trebuie curatate si intretinute atent. Pentru a te folosi de piesele din service cat mai mult, vei avea nevoie de o baie de spalare cu recirculare.

Este important ca fiecare echipament sa fie instalat intr-o zona cu suficient spatiu pentru ca fiecare sa isi poata desfasura activitatea in cele mai bune conditii. Pe langa aceste echipamente poti oricand sa achizitionezi unelte specifice care sa te ajute in dezvoltarea serviciilor oferite.

Spune-ne cu ce alte unelte ai mai completa tu lista de mai sus?

Share:

1 comment

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.