6 sfaturi de organizare a uneltelor

5015
0
Share:

Indiferent in ce domeniu mesteresti, uneltele de lucru si accesoriile acestora trebuie sa fie bine aranjate, deoarece pot deveni cu usurinta imprastiate. Daca acestea nu sunt puse in locul potrivit, poate fi foarte frustrant pentru tine.

In functie de proiectele tale, vei avea nevoie de cel putin: o surubelnita cu cap plat sau de diferite dimensiuni, un ciocan de calitate, un set de chei, o pereche de clesti, banda de izoler, o lanterna, un cutit utilitar, manusi si ochelari de protectie.

Pentru a pastra o armonie in locul unde se afla uneltele tale, trebuie sa iti rezervi timp si sa te gandesti cum sa le organizezi logic, sa-ti fie cat mai la indemana, dar in acelasi timp sa le si protejezi de eventuale deteriorari.

De ce ar trebui sa iti organizezi uneltele de lucru?

  • Iti creste productivitatea, iar in acest fel calitatea muncii tale se imbunatateste
  • Daca sunt bine ordonate, nu vei mai pierde timp cautandu-le
  • Le vei pastra in conditii bune de functionare si le vei proteja de anumiti factori cum sunt: umiditatea, rugina si coroziunea
  • Iti creeaza un spatiu curat, simplu si ordonat

Nu stii cum sa iti ordonezi uneltele? Iata cativa pasi simpli de organizare:

  • Poti aseza uneltele de lucru in truse de scule, asezate pe un singur rand. Te va ajuta foarte mult sa vezi ce ustensile ai si cum ar trebui organizate.
  • Alege locul potrivit unde ar putea fi aranjate. O optiune ar fi sa le asezi pe o placa de panou plat montat pe perete. Daca ai un dulap de scule, atunci sorteaza-le pe categorii.
  • Arunca obiectele pe care nu le mai doresti si nu le mai folosesti, si elimina tot ce este rupt sau in stare de deteriorare. Poti incepe prin aruncarea suruburilor si a saibelor care nu servesc nici unui scop, si a sculelor rupte sau ruginite. Ar fi indicat sa scapi de tot ce ocupa spatiu degeaba.
  • Daca nu ai un dulap de scule, poti confectiona chiar tu unul sau poti achizitiona unul ieftin. Pune instrumentele robuste in el pentru a evita aglomerarea si strangerea inutila de lucruri.
  • Pastreaza doar ustensilele necesare care chiar ar trebui sa stea in trusa ta de scule. Asigura-te ca uneltele de baza iti sunt la indemana, pentru a efectua imbunatatiri si reparatii rapide.

Acestea sunt cele 6 sfaturi de organizare a uneltelor:

1. Sorteaza-le dupa functie. Poti plasa intr-un sertar toate uneltele de fixare (suruburi, saibe), iar in alt sertar toate surubelnitele si cheile. Asociaza functia uneltelor cu locatia lor.

2. Daca le asezi dupa tipul de proiect, atunci poti alege sertare, rafturi sau cutii individuale.

3. Ai prea multe cabluri sau bobine de sarma si de cele mai multe ori se incurca intre ele? Atunci iti poti cumpara un mosor confectionat din lemn si un diblu de lemn.

4. Foloseste carlige pentru agatarea anumitor obiecte precum: surubelnite, foarfeci, furtune.

5. Achizitioneaza-ti truse tubulare. Sunt alegerea perfecta pentru uneltele care nu functioneaza pe baza de electricitate. Compartimentele nivelate te ajuta sa vizualizezi toate sculele si, indiferent de calibru, ele reprezinta o resursa excelenta pentru a porni pe calea organizarii.

6. Poti utiliza magneti pentru a organiza cuiele si a economisi spatiu.

Tu cum preferi sa iti organizezi uneltele?

Share:

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.