Cum sa schimbi sistemul audio al masinii in cativa pasi

3218
1
Share:

Fie ca doresti sa instalezi un sistem audio mai performant in masina, fie s-a stricat cel pe care il ai acum, poti sa te ocupi chiar tu de acest proiect. Schimbul unui sistem audio este una dintre cele mai usoare activitati la masina de care te poti ocupa acasa.

Tine minte, ca fiecare masina este diferita, deci si sistemele audio se deosebesc in ceea ce priveste complexitatea. Cu un set de instructiuni clare si uneltele potrivite la indemana, poti face insa o treaba excelenta.

Nu ai nevoie decat de cateva unelte pe care poate le ai deja in trusa de scule: un set de surubelnite, un cleste de sertizat, o unealta de taiat cabluri si banda adeziva pentru electricieni.

Afla in continuare din acest articol, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a schimba cu succes sistemul audio al masinii tale.

Pas cu pas – cum sa schimbi sistemul audio la masina ta

1. Incepe cu dezinstalarea sistemului audio vechi

 • Asigura-te ca ai deconectat cablul negativ de la bateria masinii pentru a evita scurtcircuitarea sistemului electric al masinii.
 • Desurubeaza orice surub care tine in loc sistemul audio in bordul masinii.
 • Inainte sa scoti masca de plastic, ai grija ca fiecare siguranta sau surub sa fie inlaturate, pentru a nu strica exteriorul.
 • Tot acum, este un moment bun sa renunti la orice cabluri sau componente care nu mai sunt necesare noului sistem. Sfat: pozeaza modul in care sunt conectate cablurile pentru referinte viitoare.

2. Scoate sistemul audio vechi

 • In functie de modelul masinii, sunt mai multe moduri prin care poti slabi pozitia in care este fixat sistemul audio. Daca exista suruburi sau piulite, foloseste surubelnita pentru a le scoate; in cazul in care nu vezi niciun surub va trebui sa folosesti o cheie speciala pentru a scoate sistemul vechi, pe care o gasesti la magazinele cu piese auto.
 • Apoi, cu atentie scoate sistemul audio din bordul masinii si asigura-te ca nu mai este nicio componenta prinsa cu surub sau piulita.
 • Nu in ultimul rand, va trebui sa scoti cablurile ce conecteaza sistemul audio de instalatia electrica a masinii. Va trebui sa deconectezi fiecare cablu, incepanad cu antena si apoi fiecare conector in parte.

3. Instaleaza noul sistem

 • Incepe prin a potrivi firele sistemului audio cu firele din bord de la instalatia electrica. Fiecare fir este unic, astfel ca va fi destul de usor sa iti dai seama cum sa le conectezi. Verifica schema de conexiuni a masinii si a sistemului audio pentru a te asigura ca sunt corect potrivite.
 • Conecteaza firele intre ele. Foloseste unealta pentru taiat cabluri pentru a te asigura ca fiecare fir este la lungimea potrivita si nu iti incarca bordul masinii. Apoi, unesti cablurile prin sertizare. Nu folosi doar banda adeziva pentru a conecta cablurile, intrucat aceasta se va deteriora repede si se va dezlipi. Dar o poti folosi sa fixezi mai bine firele.
 • Conecteaza si cablul de la sursa de putere a masinii si cablul pentru impamantare. Acesta este cel care asigura o performanta buna a sistemului audio.
 • In final, prinde si cablul de antena si adaptorul sistemului audio la instalatia electrica a masinii, daca este cazul. Acum este un moment bun sa testezi functiile de baza a sistemului audio.
 • Fixeaza sistemul in bordul masinii pana auzi un sunet de “click” si prinde-l de masca cu suruburi.

Gata, ai terminat! Porneste noul sistem audio si incearca functionalitatile sa te asiguri ca totul e in regula. De acum, nu doar ca te vei bucura de un sunet mai armonios, dar astfel ai economisit bani foarte usor, intr-o dupamasa de weekend.

Share:

1 comment

Lasa un comentariu

Prin completarea acestui formular esti de acord sa publicam comentariul tau. Vezi si politica de confidentialitate.